Hvem er Room For Living?

NÆRVÆR

RO

BEVIDSTHED

VIDEN

NÆRVÆR - RO - BEVIDSTHED - VIDEN

Jeg hedder Monica. Jeg er ejer af Room For Living og er kvinden med idéerne. I vil ikke se meget til mig til de forskellige arrangementer, men det er altså mig, der står for alting i kulissen. På scenen vil jeg hellere give jer fornøjelsen af fantastiske og nøje udvalgte personer, der alle kan noget helt særligt indenfor deres felt.
Jeg er ikke ekspert eller foredragsholder. Jeg er multimediedesigner, næsten-arkitekt, iværksætter og mor. 
Først og fremmest mor. 
Og det er netop i min rolle som mor, at Room For Living blev til. 

Som førstegangsmor i 2015 læste, undersøgte og googlede jeg på livet løs for at blive klar til at blive den perfekte mor. Jeg havde så travlt med, hvordan andre syntes, jeg skulle være mor, at jeg aldrig nåede at mærke efter, hvad jeg selv syntes. Jeg tog ingen bevidste valg eller forholdt mig til, hvad mit barn havde brug for. Bevares, hun trivedes og alt gik fint, men i bagklogskabens klare lys kan jeg se en masse ting, jeg ville ønske, der var nogen, der havde fortalt mig. 

Som andengangsmor i 2019 var jeg en helt anden person. En person der havde indset, at systemet kun er til for systemets skyld. Jeg havde allerede prøvet at føde på sygehus med forholdsvis mange indgreb, jeg havde prøvet at aflevere min 7 måneder gamle baby (!) i hænderne på fremmede mennesker i en vuggestue, jeg havde prøvet at skynde mig på arbejde, så jeg kunne skynde mig hjem, så jeg kunne skynde mig til det næste. Sådan skulle mit liv ikke være. Én lang række af stressede handlinger på autopilot. Jeg tog mine følelser og holdninger seriøst, og tog et bevidst valg om min fødsel og mit liv.

Personligt valgte jeg at føde hjemme, og det var den bedste beslutning for mig. Det vil det ikke være for alle, og jeg er her heller ikke for at pege fingre eller prædike ´den store sandhed´, for den findes ikke. Det er kun dig, der kan mærke, hvad der er bedst for dig. Og det ønsker jeg sådan, at vi alle tør gøre. Mærke efter i os selv og stole på det. Det er derfor, Room For Living tager udgangspunkt i det naturlige. Det naturlige for dig.

Min store drøm og mission er, at vi bliver mere bevidste og tager bevidste valg om vores liv og dagligdag. At vi får korrekt information baseret på videnskab og undersøgelser, så vi kan træffe valg på et oplyst grundlag. At vi lever lidt mindre på autopilot og i stedet tør mærke efter i os selv. 

For mig startede det med min nye rolle som mor, men det har udviklet sig til at handle om alle aspekter af mit liv. Det er livsomvæltende og grundvoldsrystende, når man rigtig begynder at arbejde med sig selv på fundamentale områder af sit liv. Men det føles naturligt, når man virkelig giver sig selv lov til at mærke efter. Når man stoler på kroppen, følelserne og videnskaben. Og når man tør handle på det.  

Det er præcis det, jeg ønsker for alle dem, der deltager hos Room For Living. 

Magten over eget liv.
Troen på sig selv. 
Modet til at handle.